Websitebeheer


Is het slim om elke maand uren aan je website te spenderen terwijl je die tijd veel beter in je zaak kunt steken?

Nee, natuurlijk is dat niet slim.

Het is namelijk veel verstandiger is om een handige webredacteur in te huren en de uitgespaarde tijd te gebruiken om te verkopen, te netwerken of bijvoorbeeld te werken aan nieuwe innovaties. Wat ons betreft ga je relaxen op het strand en kom je met een frisse kop terug op het werk. Maar ga alsjeblieft niet dure ondernemerstijd verspillen met het vullen van je website.

Nog afgezien van de tijd. Veel ondernemers hebben geen flauw idee wat ze op hun website moeten zetten. Ze staren met wanhopige blik naar het beeldscherm: wat moet ik nou weer melden? Ze zitten met de handen in het haar. Schrijven is niet hun vak.

En dus doen ze het maar niet. Of half.

Inmiddels ben je al ondernemer genoeg om te weten dat dát niet de weg is. Zoals dat bedrijf dat zich in september bij ons meldde. Hun laatste nieuwsblog dateerde alweer van acht maanden geleden. Ze voelden haarfijn aan dat ze niet professioneel bezig waren, maar ja… zij hadden niet gestudeerd voor journalist of webredacteur.

Contentbeheer met een contentkalender

Bij Retteketekst besteed je het beheer van je website op abonnementsbasis uit. Eerst stellen we samen met jou een contentplan samen. Dit is de kalender die leidend wordt voor de publicaties op je website en social mediakanalen. Dit doen we aan de hand van een bepaalde frequentie: 1 keer per maand, 2 keer of misschien zelfs wel 4 keer. Vervolgens bedenken we daar in overleg met jou verhalen en invalshoeken bij. Retteketekst schrijft de content, plaatst dit in het cms van jouw website en houdt desgewenst ook je social mediakanalen bij. Zo profiteer je van het gemak en de professionaliteit van een internetredacteur op afstand, tegen een vaste prijs per maand. Jij kunt blijven doen waar je goed in bent: ondernemen.

De voordelen van contentbeheer (behalve tijdwinst)

  • Je bedrijf maakt een professionele indruk. In tegenstelling tot bedrijven die hun website laten verslonzen laat je zien dat je er bovenop zit. Potentiële klanten zien dat je je zaakjes goed op orde hebt.
  • Je bedrijf wordt zichtbaar in een tijd van transparantie. Ben je niet online en ga je niet de interactie aan met je bezoekers? Dan besta je als bedrijf eigenlijk niet, ook al heb je een fysiek kantoor met medewerkers. Tegenwoordig laat je je zien. Punt uit. Offline én online.
  • Je deelt kennis zodat potentiële klanten je zien als expert. We leven in een tijd waarin het delen van hoogwaardige kennis wordt gewaardeerd. Strooi dus kwistig met 'tien tips om...', 'vijf redenen om...' Leuk om te lezen, maar vooral werkt dit statusverhogend.
  • Je benut marketingkansen. Regelmatige content zorgt ervoor dat klanten je zien en - belangrijker - over je gaan praten. Geen content betekent dat er niet over je wordt gesproken. Dodelijk.
  • Je stijgt in de zoekresultaten van Google. Heel simpel: Google beloont content die wordt gedeeld. Hoe vaker dit gebeurt (hoe meer inkomende links er zijn op je website), hoe hoger je op het desbetreffende zoekwoord stijgt in de zoekmachines van Google.

  • Veel onderwerpen bij contentbeheer

    Nieuws in jouw bedrijf of branche ligt voor het oprapen. Zie je het zelf niet, dan helpen wij je wel. Voorbeelden: start van je bedrijf, de lancering van een nieuw product of nieuwe technologie, jubileum, overname, lokale sponsoractiviteiten, resultaten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, de aanstelling van een nieuwe directeur, ontwikkelingen binnen je sector, jouw visie op marktontwikkelingen of succesverhalen van de werkvloer. Genoeg onderwerpen dus!